Blogroll
Recent Posts
Pages
Powered by Blogger.
Blog Archive
About Me
- Eliza Nan
- intotdeauna am fost pasionata de terapiile alternative si de un stil de viata cat mai sanatos. La inceputul lui 2012 am decis sa renunt complet la carne si aproape complet la oua si produse din lapte (pentru acestea din urma fac o concesie doar cand sunt la mare distanta de casa si nu am alternativa :)). Sunt casatorita cu un vegan convins si avem impreuna o fetita si un baietel mai mult sau mai putin vegani. Imi place sa experimentez retete vegane si mai ales crud-vegane si sa le incorporez in mesele noastre de toate zilele.
January 15, 2017
Budinca simpla de tapioca – Micul dejun al campionilor
Putin
cunoscuta in Europa, tapioca, originara din America de Sud, este
foarte indragita aici, fiind o importanta sursa de carbohidrati
sanatosi. Conform datelor furnizate de catre website-ul
http://nutritiondata.self.com/,
100
de grame de perle de tapioca (negatite) ne furnizeaza 358 de calorii.
Lipsita de colesterol si grasimi nesanatoase, tapioca contine acizi
grasi sanatosi omega 3 si omega 6 (care ajuta la functionarea
creierului). Tapioca este o buna sursa de fier (100 g contin 9% din
doza zilnica recomandata) dar si alte minerale cum ar calciu,
magneziu, seleniu, cupru, zinc, potasiu, fosfor. Printre putinele
vitamine pe care le contine, cele mai importante sunt B6 si B9
(acidul folic – crucial pentru femeile insarcinate). Pentru ca este
bogata in carbohidrati si saraca in fibre, tapioca este foarte usor
digerabila, organismul transformand-o rapid in energie. Este o
alegere excelenta pentru cei cu intoleranta la gluten sau lactoza,
dar ar trebui consumata cu moderatie de catre cei care doresc sa
slabeasca. Este
o sursa extraordinara de energie pentru vegani, vegetarieni, copii si
pentru sportivi, dar si pentru orice persoana, inainte de a merge la
ora de fitness ori la partida de jogging in aer liber.
Asadar,
datorita continutului caloric ridicat, tapioca este cel mai bine a fi
consumata dimineata, la micul dejun. Va propun o reteta simpla de
budinca, in care am adaugat fructe proaspete si am garnisit-o cu
fructe din dulceata pentru a-i imbunatati aportul de vitamine, dar si
pentru un aspect mai apetisant.
Ingrediente:
-
½ cana perle mici de tapioca
-
1 cana lapte de soia (sau orez, migdale, cocos etc)
-
½ lingurita pasta de vanilie sau extract de vanilie
-
Un praf de sare
-
1/3 cana zahar nerafinat (sau miere, sirop de agave)
-
Fructe proaspete taiate in cuburi (banane, kiwi, mango sau orice altceva preferati)
-
Dulceata pentru decor
-
Apa pentru hidratat si fiert
Instructiuni
de preparare:
-
Hidratati perlele de tapioca timp de 20-30 de minute, acoperindu-le cu 2-3 cani de apa.
-
Fierbeti 3 cani cu apa, adaugati un praf de sare si perlele scurse de apa.
-
Reduceti focul la mediu-mic si amestecati din cand in cand; fierbeti tapioca 15 minute.
-
Adaugati laptele, amestecati si mai lasati sa fiarba cateva minute.
-
Stingeti focul, acoperiti cu un capac si lasati totul sa stea 30 de minute. Perlele de tapioca vor devein translucente si moi.
-
Adaugati zaharul si amestecati bine.
-
Puneti in fiecare cupa de desert 1 lingura generoasa cu fructe proaspete, apoi umpleti paharul cu amestecul de tapioca
-
Garnisiti cu dulceata preferata
Veti
obtine un mic dejun sau un desert cu o aroma grozava si o textura
care aminteste de delicioasele parfait-uri, ceea ce va va umple de
incantare si buna dispozitie inca de la primele ore ale diminetii.
Insa nu uitati ca acea textura atat de usoara atunci cand o gustati,
ascunde un arsenal caloric care trebuie neaparat consumat prin
exercitiu fizic.
Vara,
budinca poate fi servita rece, de la frigider, iar iarna calda.
Pofta
buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment